Helaas moeten we opnieuw de huisleague stil leggen.
Na de persconferentie van vanavond heeft het bestuur besloten om de huisleague per direct tot nader bericht te pauzeren.

Zo als het er nu naar uitziet mag de jeugdleague wel door blijven gaan. Hierover zal voor volgende week dinsdag een definitieve beslissing genomen worden.

Wij wensen iedereen veel gezondheid en wijsheid toe in deze aparte tijden.

De huisleague wordt, vanwege de Coronamaatregelen, gespeeld in 2 series

Serie 1) van 18:30 tot 20:00

Serie 2) van 20:00 tot 22:00. (definitief start tijdstip afhankelijk van einde 1ste serie)

Er zijn 10 teams met het gevolg dat  de teams die normaliter op baan 9 en 10 spelen nu niet direct tegen elkaar spelen maar dat "9" nu in serie 1 speelt en "10" in serie 2.

Niet een echt competitiegevoel dus, maar de Corona-maatregelen maken een andere oplossing niet mogelijk.

Bekijk, voor meer duidelijkheid, het Speelschema.

De 'Blind' zal niet meer automatisch  op de eerste plaats op het scoreformulier staan, maar op de plaats van, één van, de ontbrekende spelers.

(Dus als de eerst genoteerde speler aanwezig is dan wordt de blind op de eerstvolgende afwezige speler genoteerd)

De Blindscore zal NIET meetellen voor het gemiddelde van de genoteerde speler

NB. In verband met de vernieuwde Corona-maartregelen worden er maar 3 games per league-avond gespeeld.

In de , niet gespeelde, 4de game waren 3 punten te verdelen. Omdat deze niet wordt gespeeld worden de punten gelijkmatig verdeeld. Dus elk team krijgt 1,5 punt voor de niet gespeelde game.

Uitslagen en Standen

Speelschema

Teamsamenstelling

De Corona-maatregelen geven aan dat de Horeca, dus ook de Bowling, vanaf 22:00 uur moet sluiten.

Hierdoor is de huidige opzet van de Huisleague niet te handhaven.

In de Teamcaptains-vergadering, van 30 september j.l, is daarom het volgende besloten.

1. De Jeugdleague verhuist naar een andere dag
  2. De vroege shift start om 18:30
  3. De late shift start om 20:00 uur
  4. Er worden 3 games gespeeld

Hierbij het speelschema. Kijk hier regelmatig naar omdat het nog kan wijzigen.

De Huisleague van de Bowling Vereniging Zutphen wordt, in principe, elk woensdagavond gespeeld.

Soms wijkt de huisleague voor bijzondere evenementen of dagen (Toernooien, Feestdagen)

De wedstrijden beginnen om 20:00 uur. De spelers worden een kwartier voor die tijd in de gelegenheid gesteld om even 'in te gooien'

Er doen 10 teams mee en er worden tot en met Woensdag 13 mei 2020 in 3 periodes gespeeld waarbij elke team in één periode alle teams eenmaal als tegenstander heeft.

Er worden per avond 4 games gespeeld met een dubbelopstelling.

Tevens wordt gebruik gemaakt van een handicap-systeem (70% van 210)

De spelers worden geacht op 19:30 aanwezig te zijn om de league kosten, €25.00 per team, te voldoen zodat de 'penningmeester' ook tijdig aan het ingooien kan beginnen.

Klik op onderstaande knoppen voor meer informatie

Standen
Afspraken
Speelschema

Elke leagueavond wordt afgesloten met een Shoot out

Van elke team speelt één speler de shoot-out. Deze speler wordt bepaald door een vooraf door het bestuur bepaald resultaat in de voorafgaande huisleague.

Er wordt steeds één worp gespeeld waarna de laagste score afvalt. De laatste drie spelers kunnen punten behalen. De eerste afvaller krijgt één punt voor zijn/haar team. De twee overgebleven spelers spelen een 'best of three'. De afvaller krijgt twee punten en de winaar 4 punten voor zijn of haar team.

Stand na 11 maart 2020

Plts Team Punten
1 Team Storm 24
2 Strike it out 24